Webdersanesi
ALES girişi belgeleri internette!
ALES girişi belgeleri internette!
İlkokula başlama yaş sınırı kesinleşti
İlkokula başlama yaş sınırı kesinleşti
Yeni öğretmenlik modeli nasıl olacak?
Yeni öğretmenlik modeli nasıl olacak?

YGS öncesi 'o konuya gelmedik' kabusu

Tarih 25-02-2011   Yorum Ekle !Sen de yorumunu ekle ! Yazi Küçült Yazi Küçült YGS - LYS Hazırlık Video Görüntülü Dersler Konu Anlatımları

Üniversite sınavı maratonunun ilk ayağı olan YGS, martta yapılacak. Müfredat hazirana kadar yayıldığı için bu durum, henüz eğitim görmedikleri konudan sınava girecek öğrencileri zora sokuyor.
ükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için geri sayım başladı. Bu yıl 1 milyon 692 bin öğrencinin başvurduğu YGS, 27 Mart Pazar günü yapılacak. Geçen yıl 1 milyon 451 adayın başvurduğu sınavda bu sene rakam 200 bin arttı. Başvuru sayısının artmasıyla rekabetin de artacağını söyleyen eğitimciler bir adım öne geçmenin sırrının konu eksiği bırakmamaktan geçtiğini belirtti. Geçen yılki YGS’de, müfredat bitmeden adayların tüm konulardan sorumlu tutulduğunu hatırlatan uzmanlar, geçen sene bu nedenle soru kaybeden öğrencileri bu yıl aynı yanlışa düşmemeleri konusunda uyardı.
 
SORU KAYBETMEMENİN YOLU
 
Haziranda kapanacak okullarda müfredatın da o tarih periyoduna göre hazırlandığını söyleyen eğitimciler “Lise sonda daha işlemediği konudan soruyla karşılaşan öğrenciler için de yanlış yapmak kaçınılmaz oldu. Biz bu sene de öğrencilerin aynı nedenden dolayı soru kaybetmelerini istemediğimiz için onları uyarıyoruz ve eksik konu bırakmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.
 
YERLEŞTİRME PUANI DÜŞÜYOR
 
Adaylara dershanede ya da kendi başlarında ders çalıştıkları sırada lise son sınıfın ileriki konularına da bakmalarını öneren uzmanlar şu uyarılarda bulundu: Öğrencilerin YGS’ye son iki hafta kala okula da gitmedikleri düşünülürse, konu eksiklerini okul aracılığıyla gidermeleri iyiden iyiye zorlaşıyor ve bu noktada tek kurtarıcı dershaneler haline geliyor. YGS’nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 40. Bunun asla unutulmaması gerekiyor. Konu eksiği bırakmak YGS ve dolayısıyla üniversite yerleşme puanı başarısını düşürüyor.
 
‘Yaratıcı’ sempozyum
 
İstanbul’da ilk kez bir okul, drama alanında kendi eğitim yaşantılarını beş farklı ilden gelen 200 aşkın başvuru sahibiyle paylaşıma açacak. Terakki Vakfı Okulları, yaratıcı drama ve eğitim için tiyatro uygulamalarını diğer okullardaki öğretmen ve öğretmen adaylarıyla paylaşarak yaratıcı drama alanına katkıda bulunacak. 26 Şubat’ta düzenlenecek ‘Yaratıcı Drama Köprüsü’ sempozyumu programında, beş yıldır Terakki Vakfı Okulları’nda yapılan yaratıcı drama ve eğitim için tiyatro uygulama örnekleri, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa, Ankara’dan öğretmen ve öğretmen adaylarıyla paylaşılacak.
 
ÖĞRENCİLER OKULDAN UZAKLAŞIYOR
 
YGS telaşında öğrencilerin okulu bırakıp dershaneye yönelmesinin, öğrenmenin merkezi okul olmalı anlayışı güden Milli Eğitim Bakanlığı ile ters düştüğünü söyleyen uzmanlar “Öğrencilerin okuldan uzaklaşmaması, eğitimin merkezinin okul olması amaçlanıyor. Ama bu yeni sınav sistemi bu amacı hayata geçirmek için engel teşkil ediyor. Konu eksiklerini takvim problemi nedeniyle okuldan giderme fırsatı yakalayamayan öğrenciler dershaneye bağımlı hale geliyor. Dershanelere gitme şansı olmayan öğrenciler ise eğitim eşitsizlik sorunu yaşıyor” uyarısı yaptı.
 
STAR GAZETESİ
 
 
Yorum - Tartışma - Soru - Cevap
Bulunduğunuz Sayfayı PAYLAŞIN !
YGS öncesi
Tarih      25-02-2011 tarihinde gönderildi.
Yorum Ekle !   Bu habere yorumunu ekle !

Kategori Haberleri
Anasayfa
Üye Ol
Görüntülü Dersler
Kurslar Dershaneler
Anasayfa
Üyelik
Görüntülü Dersler
Kurs Rehberi
Web Dershanesi
Eglence Oyun
Anketler
Foto Galeri
EDershane
Eglence
Anketler
Galeri
Arsiv Arama
Sinav Takvimi
Reklam Iletisim
İlginç Bilgiler Ansiklopedisi
Arsiv Arama
Egitim Ajandasi
Reklam Iletisim
İlginç
Bilgiler
Köşe Yazıları
ANKET
Şuanda hazırlandığınız ve daha çok önem verdiğiniz sınav hangisi?
KPSS
YGS-LYS
ALES
KPDS-ÜDS
DGS
Foto Galeriden..
 
Foto Galeri
 
Kurs Rehberi
Şehir
Kurs Türü
Kurs Ekle
Bugünkü Gazeteler
Üye Giriş
 
Ilginç Bilgiler
 Niçin gıdıklanıyoruz ?
 Yıldızların ışıkları gece niçin kırpışıyor ?
 İnsanların niçin bazıları solaktır?
 Matemde bayraklar niçin yarıya indirilir ?
 Bir köpek yaşı niçin yedi insan yaşına eşittir ?
 Renklerden nasıl etkileniriz ?
 Yirmi yaş dişimiz niçin geç çıkıyor ?
 Hayvanlar niçin kış uykusuna yatarlar ?
 Yağmurda karıncalara niçin bir şey olmuyor ?
 Niçin müzikten hoşlanıyoruz ?

Anasayfa   Egitim  SBS   ÖSS   DGS   KPSS   KPDS-ÜDS   ALES   AÖF   Yüksekögretim   E-Dershane  Kurs Rehberi   İlginç Bilgiler Ansiklopedisi  Fotogaleri  Eglence   Reklam & Iletisim 
Gizlilik Sözlesmesi - Kullanim Antlasmasi
Web Dershanesi ucretsiz KPSS Kursu Dersleri Webmasterim.Com Sinava Hazirlik Bizim Yemekler - Yemek Tarifi Sitesi