Webdersanesi
ALES girişi belgeleri internette!
ALES girişi belgeleri internette!
İlkokula başlama yaş sınırı kesinleşti
İlkokula başlama yaş sınırı kesinleşti
Yeni öğretmenlik modeli nasıl olacak?
Yeni öğretmenlik modeli nasıl olacak?

18. Milli Eğitim Şurası sona erdi

Tarih 06-11-2010   Yorum Ekle !Sen de yorumunu ekle ! Yazi Küçült Yazi Küçült Sınavlara Hazırlık Video Görüntülü Dersler Konu Anlatımları

Çubukçu, ''18. Milli Eğitim Şurası kararları Bakanlığımızın stratejik planındaki öncelik sırasına göre kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilmeye çalışılacak ve politika belirlemede önemli rol oynayacak'' dedi.

18. Milli Eğitim Şurası, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda alınan kararların genel değerlendirmesinin yapılmasıyla sona erdi.

Şura'nın kapanış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 18. Milli Eğitim Şurası'nın 1 Kasım'da başladığını anımsatarak, şuranın ''Eğitimde 2023 Vizyonu''nu belirlemeye katkı sağlayacak önemli kararlara imza atılarak tamamlandığını söyledi.

Çubukçu, şöyle devam etti:

''Ülkemiz, 2023 vizyonu çerçevesinde bilgi temelli bir toplum için insan kaynaklarını geliştirme, iletişim kaynaklarını yaygınlaştırma, kaynakların verimli kullanılmasını sağlama, eğitimle ilgili gerekli yasaları çıkarma, stratejik alanlarda özgün ürün hedefi araştırma-geliştirme ve üretim gerçekleştirme, rekabet gücü yüksek bilgi temelli ekonomiye dönüşümü sağlama, toplumsal farkındalık, etkin katılım ve görev sorumluluğu yaratma, dönüşüm sürecini ortak bir modele yöneltme ve gerekli değişiklikleri zamanında yapma gibi stratejik amaçları öngörmektedir.

Eğitim sisteminin güçlendirilmesi, dezavantajlı grupların eğitim ihtiyacını iyileştirmesi ve yaygınlaştırılması, eğitimde şeffaflık ve hesap verebilirlik, eğitime erişim ve kalite ilişkisinin güçlendirilmesi, öğrenci başarısını ölçme, yönlendirme ve rehberlik hizmetleri ve daha birçok alanda çalışmaların yapılmasını gerektirmektedir.''

-ŞURADA 220 KARAR ALINDI-

Bu çerçevede 18. kez gerçekleştirilen Milli Eğitim Şurası'nda ''Eğitimde 2023 Vizyonu'' başlığı adı altında belirlenen konuların ön hazırlık dokümanlarındaki görüşlerin de gözönüne alınarak tartışıldığını belirten Bakan Çubukçu, hazırlanan raporların genel kurulda müzakere edilerek verilen önergelerin gündeme konulduğunu ve sonuçta çalışmalara ışık tutacak çok önemli kararların alındığını belirtti.

Şuraya ilişkin bilgiler de veren Çubukçu, ''Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı ve Meslek Gelişimi'' konusunda 33 karar alındığını, verilen 37 önergeden 15'inin kabul edildiğini, ''Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul Liderliği'' konusunda 61 karar alındığını, verilen 45 önergeden 16'sının kabul edildiğini belirtti.

''İlköğretim ve Ortaöğretimin Güçlendirilmesi, Ortaöğretime Erişimin Sağlanması'' konusunda 46 karar alındığını ve verilen 94 önergeden 56'sının kabul edildiğini ifade eden Nimet Çubukçu, ''Spor, Sanat, Beceri ve Değerler Eğitimi'' konusunda 46 karar alındığını, verilen 53 önergeden 13'ünün kabul edildiğini; ''Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Yönlendirme'' konusunda ise 34 karar alındığını, verilen 25 önergeden 9'unun kabul edildiğini kaydetti.

Çubukçu, 18. Milli Eğitim Şurası'nda toplam 220 karar alındığını söyledi.

Alınan kararların genel sekreterlikçe gerekli redaksiyon yapıldıktan sonra Tebliğler Dergisi'nde yayımlanacağını belirten Çubukçu, ''Bakanlığımızın stratejik planındaki öncelik sırasına göre kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilmeye çalışılacak olup eğitim politikalarını belirlemede önemli rol oynayacaktır'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, bu kararların okul öncesinden, yükseköğretime kadar bütün öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler, akademi çevreleri ve millet açısından olumlu sonuçlar verecek çalışmalara da kaynaklık edeceğini vurguladı.

-NOTLAR-

18. Milli Eğitim Şurası ''Eğitimde 2023 Vizyonu'' toplantısı 1 Kasım Pazartesi günü başladı ve 5 gün sürdü.

Toplantıya, eğitim çevrelerinden akademisyenler, okum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Bakanlık bürokratları olmak üzere toplam 716 kişi katıldı.

Şuraya, Milli Eğitim Bakanlığı yapmış eski bakanlardan 15 kişi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundan 35 kişi, 7 vali, 7 kaymakam, 14 belediye başkanı, 14 il genel meclisi üyesi, il özel idare genel sekreterliğinden 14, belediye meclis üyelerinden 14 kişi davet edildi.

Ayrıca şuraya, 14 muhtar, 5'i erkek 1'i kadın olmak üzere 6 okul aile birliği başkanı, 11'i erkek 2'si kadın olmak üzere 13 okul öğrenci meclisi başkanı, 4'ü erkek 2'si kadın 6 üniversite öğrencisi de çağrıldı.

Şura'nın genel kurul toplantısı, bazı konularda özellikle sendika temsilcilerinin yoğun tartışmalarıyla geçti. Genel kurul çalışmalarına Eğitim Bir Sen ile Eğitim-İş'in en çok önerge veren sendikalar olması dikkati çekti. Öğrenciler ile muhtarların yaptığı konuşmalar şuranın en renkli anları oldu.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, şuranın iki gün süren genel kurul toplantısına başkanlık etti.

Şura'nın Ankara merkezi yerine Kızılcahamam'da yapılmasına katılımın zor olması sebebiyle bazı sendika temsilcileri tepki gösterdi.

Şura kararları tavsiye niteliğinde olup, eğitim politikaları hazırlanırken gözönünde bulunduruluyor.

AA

Yorum - Tartışma - Soru - Cevap
Bulunduğunuz Sayfayı PAYLAŞIN !
18. Milli Eğitim Şurası sona erdi
Tarih      06-11-2010 tarihinde gönderildi.
Yorum Ekle !   Bu habere yorumunu ekle !

Kategori Haberleri
Anasayfa
Üye Ol
Görüntülü Dersler
Kurslar Dershaneler
Anasayfa
Üyelik
Görüntülü Dersler
Kurs Rehberi
Web Dershanesi
Eglence Oyun
Anketler
Foto Galeri
EDershane
Eglence
Anketler
Galeri
Arsiv Arama
Sinav Takvimi
Reklam Iletisim
İlginç Bilgiler Ansiklopedisi
Arsiv Arama
Egitim Ajandasi
Reklam Iletisim
İlginç
Bilgiler
Köşe Yazıları
ANKET
Şuanda hazırlandığınız ve daha çok önem verdiğiniz sınav hangisi?
KPSS
YGS-LYS
ALES
KPDS-ÜDS
DGS
Foto Galeriden..
 
Foto Galeri
 
Kurs Rehberi
Şehir
Kurs Türü
Kurs Ekle
Bugünkü Gazeteler
Üye Giriş
 
Ilginç Bilgiler
 Atlar nasıl ayakta uyuyabiliyorlar ?
 Saçlarımız niçin uzuyor ?
 Bir köpek yaşı niçin yedi insan yaşına eşittir ?
 Yiyecekler tuzlanarak nasıl saklanabiliyor ?
 Merdivenin altından geçmek neden uğursuzluk sayılır ?
 İskambil kağıtlarındaki şekillerin anlamı nedir ?
 Telefon şehir kodları nasıl veriliyor ?
 Niçin her insanın sesi farklı ?
 Ata neden soldan binilir ?

Anasayfa   Egitim  SBS   ÖSS   DGS   KPSS   KPDS-ÜDS   ALES   AÖF   Yüksekögretim   E-Dershane  Kurs Rehberi   İlginç Bilgiler Ansiklopedisi  Fotogaleri  Eglence   Reklam & Iletisim 
Gizlilik Sözlesmesi - Kullanim Antlasmasi
Web Dershanesi ucretsiz KPSS Kursu Dersleri Webmasterim.Com Sinava Hazirlik Bizim Yemekler - Yemek Tarifi Sitesi