Webdersanesi
ALES girişi belgeleri internette!
ALES girişi belgeleri internette!
İlkokula başlama yaş sınırı kesinleşti
İlkokula başlama yaş sınırı kesinleşti
Yeni öğretmenlik modeli nasıl olacak?
Yeni öğretmenlik modeli nasıl olacak?

Mini miniler Pazartesi okula başlayacak

Tarih 14-09-2009   Yorum Ekle !Sen de yorumunu ekle ! Yazi Küçült Yazi Küçült Sınavlara Hazırlık Video Görüntülü Dersler Konu Anlatımları

İlköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri yarın okula başlayacak. Okullarına alışmak amacıyla eğitime erken başlayacak minik öğrenciler, 18 Eylüle kadar uyum programı na alınacak.
 
Öğrenciler, bu program kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak.
 
 
Uygulamayla çocukların okula adaptasyonlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, öğretmenine güven duyup günlük akışa uyum sağlaması, oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıması, okul kurallarını öğrenmesi, aynı zamanda evine güvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor.
 
Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına yaklaşık 1 milyon 292 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor.
 
2009-2010 eğitim öğretim yılı ise 24 Eylül Perşembe günü başlayacak. Bazı özel okullar Milli Eğitim Bakanlığından alınan izinle eğitim öğretim yılını yarın başlatacak.
 
Eğitim öğretim yılının ilk yarısı 22 Ocak 2010 günü sona erecek ve öğrenciler, 5 Şubata kadar tatil yapacak. İkinci yarıyıl 8 Şubatta başlayacak ve 18 Haziranda sona erecek.
 
-UYUM PROGRAMI-
 
Bağımsız anaokulları ve anasınıfları ile uygulama sınıfları için ilgili öğretmenler tarafından okul öncesi eğitimin temel ilkeleri ve amaçları doğrultusunda oyunun temel etkinlik olarak dikkate alındığı, çocuğun okulu tanıma ve uyumunu sağlamasını kolaylaştıracak bir haftalık esnek bir program hazırlanacak.
 
Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için veliler zaman zaman sınıf ortamına alınabilecek.
 
Velilere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma servislerince okul, öğrenci ve veli ilişkisi, öğrencilerde oluşabilecek kaygılar, korkular ve alınacak önlemler gibi konularda bilgilendirme çalışmalarına yer verilecek.
 
-ÜÇ DERS OLACAK-
 
Normal öğretim yapan okullarda birinci sınıflar kendi sınıflarında, ikili öğretim yapan okullarda ise birinci sınıflar başka bir sınıfta uygulama yaparken kendi sınıflarını dönüşümlü olarak kullanacak.
 
Uyum programı, 09.00-12.00 saatleri arasında 40 ar dakikalık üç ders saati ile 15-20 şer dakikalık iki dinlenme saatinden oluşacak.
 
İlköğretim birinci sınıf öğrencileri başlangıç aşamasında okuma yazmaya yönelik çalışmalar ile karşılaşmadığından ve bu yönde öğrencilerde isteksizlik görüldüğünden, bu programın son aşamasına doğru okuma yazmaya yönelik faaliyetlere yer verilebilecek.
 
Okul öncesi eğitim alarak gelen öğrenciler, programın içeriğine daha önceden alışık oldukları için bu öğrencilerin yeni gelen öğrencileri ve programı olumsuz yönde etkilememeleri için gerekli önlemler alınacak.
 
Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Okul fobisini yenme, drama, eğitsel oyun, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gibi konularda yerel düzeyde hizmet içi eğitimler düzenlenerek öğretmenlere seminer verilecek.
 
Taşımalı eğitime tabi ve YİBO öğrencileri, mevzuata aykırı olmamak şartıyla yerel imkanlar ölçüsünde eğitimden faydalandırılacak.
 
-ŞARKI SÖYLEYİP, MASAL DİNLEYECEKLER-
 
Uyum programı kapsamında, öğrenciler ve öğretmenler tanışacak. Öğrencilere, okullar tanıtılacak, sınıf, koridor, tuvalet kullanımı hakkında bilgi verilecek.
 
Uyum programında, öğrenciler veya öğretmenler öyküler anlatacak. Öğretmenler, oyuncaklar hakkında konuşacak ve öğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatmalarına, şarkılar söylemelerine, oyun oynamalarına izin verecek.
 
Minik öğrenciler, uyum programı kapsamında defter, kalem ve sınıftaki araçları kullanmayı da öğrenecek.
 
Yorum - Tartışma - Soru - Cevap
Bulunduğunuz Sayfayı PAYLAŞIN !
Mini miniler Pazartesi okula başlayacak
Tarih      14-09-2009 tarihinde gönderildi.
Yorum Ekle !   Bu habere yorumunu ekle !

Kategori Haberleri
Anasayfa
Üye Ol
Görüntülü Dersler
Kurslar Dershaneler
Anasayfa
Üyelik
Görüntülü Dersler
Kurs Rehberi
Web Dershanesi
Eglence Oyun
Anketler
Foto Galeri
EDershane
Eglence
Anketler
Galeri
Arsiv Arama
Sinav Takvimi
Reklam Iletisim
İlginç Bilgiler Ansiklopedisi
Arsiv Arama
Egitim Ajandasi
Reklam Iletisim
İlginç
Bilgiler
Köşe Yazıları
ANKET
Şuanda hazırlandığınız ve daha çok önem verdiğiniz sınav hangisi?
KPSS
YGS-LYS
ALES
KPDS-ÜDS
DGS
Foto Galeriden..
 
Foto Galeri
 
Kurs Rehberi
Şehir
Kurs Türü
Kurs Ekle
Bugünkü Gazeteler
Üye Giriş
 
Ilginç Bilgiler
 Floresan lambalar niçin daha ekonomiktir ?
 Hayvanlar niçin kış uykusuna yatarlar ?
 Yağmurda koşan niçin daha çok ıslanıyor ?
 Mum yanınca niçin geriye bir şey kalmıyor ?
 Kağıt nasıl yapılıyor ?
 Niçin müzikten hoşlanıyoruz ?
 Atlar nasıl ayakta uyuyabiliyorlar ?
 Yüzme yarışları niçin dört ayrı stilde yapılıyor ?
 Erkekler eskiden nasıl tıraş oluyorlardı ?
 Vücudumuz ısısını nasıl ayarlıyor ?

Anasayfa   Egitim  SBS   ÖSS   DGS   KPSS   KPDS-ÜDS   ALES   AÖF   Yüksekögretim   E-Dershane  Kurs Rehberi   İlginç Bilgiler Ansiklopedisi  Fotogaleri  Eglence   Reklam & Iletisim 
Gizlilik Sözlesmesi - Kullanim Antlasmasi
Web Dershanesi ucretsiz KPSS Kursu Dersleri Webmasterim.Com Sinava Hazirlik Bizim Yemekler - Yemek Tarifi Sitesi