Webdersanesi
2012 ÜDS Bahar Dönemi Başvuruları
2012 ÜDS Bahar Dönemi Başvuruları
17 bin öğretmen atamasında oluşan minimum puanlar
17 bin öğretmen atamasında oluşan minimum puanlar
Belediye notebook dağıtıyor, aileler satıyor!
Belediye notebook dağıtıyor, aileler satıyor!

8.sınıflar yarın SBS ye girecek

Tarih 05-06-2009   Yorum Ekle !Sen de yorumunu ekle ! Yazi Küçült Yazi Küçült SBS Hazırlık Video Görüntülü Dersler Konu Anlatımları

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi 1 milyon 30 bin aday, yarın geleceklerine yön verecek olan sınava girecek.
 
yarın Seviye Belirleme Sınavı na (SBS) girecek.
 
 
SBS, tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Aşgabat, Bakü ve Bişkek de gerçekleştirilecek. SBS tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00 da merkezi sistemle aynı anda yapılacak.
 
8. sınıf öğrencilerine sınavda 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek.
 
Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç saat 09.30 da sınav yerlerinde hazır olmaları gerekiyor.
 
Adayların, sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi de bulundurmaları isteniyor. Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacak.
 
YASAKLAR
 
Öğrencilerin, sınav salonlarına alınırken yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulundurup bulundurmadığı kontrol edilecek. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarını ihlal ettiği için tutanakla geçersiz sayılacak. Öğrenciler sınava başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle girecek.
 
Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesinde belirtilen sınav salonunda kendi sıra numarasında oturacak. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacak.
 
Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak ve sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kağıtlarını dağıtacak.
 
Öğrenci, cevap kağıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutulmasını isteyecek. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunmuyorsa veya cevap kağıdı kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kağıdına öğrencinin kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacak.
 
Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala salonda özürlü öğrenciler hariç en az 2 öğrenci sınıfta tutulacak.
 
Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarını kontrol ederek dağıtacak. Öğrenci de kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecek.
 
Öğrenci, cevap kağıdı üzerindeki işaretlemeleri kurşun kalemle yapacak. Cevap kağıdındaki imza bölümüne öğrenci adını kendi el yazısıyla yazacak. Cevap kağıdında bulunan Bu Bölüme Dokunmayınız kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecek.
 
Soru kitapçıkları A ve B olmak üzere iki ayrı türde olacak. Öğrenci, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kağıdında kitapçık türü bölümünün A yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa B yuvarlağını işaretleyecek.
 
Sınavda cevap kağıdının başkaları tarafından görülmesi ya da herhangi bir dokümandan kopya çekilmesi halinde salon görevlileri tutanakla durumu tespit edecek. Ayrıca, bilgisayar ortamında ikili veya toplu kopya çekildiğinin analiz edilmesi durumunda kopya tespit işlemi yapılarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak.
 
Öğrenciler, sorulara verdikleri cevapları almayacaklar. Bu kurala uymayanların sınavı geçersiz olacak.
 
 
Sınav bitiminden sonra öğrenciler, soru kitapçığı ile cevap kağıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon yoklama tutanağına adını kendi el yazısıyla yazacak. Salon görevlileri, salona ait sınav evrakını öğrencilerin önünde kontrol ederek toplayacak, sınav güvenlik torbasına koyup kapattıktan sonra bina sınav komisyonuna teslim edecek. Bina sınav komisyonu, salonlardan gelen sınav güvenlik torbalarını ait oldukları sınav evrak kutularına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecek.
 
7. SINIFLAR PAZAR GÜNÜ KATILACAK
 
İlköğretim 7. sınıfların sınavı da 7 Haziran Pazar günü saat 10.00 da başlayacak ve adaylar 90 soru yanıtlayacak. Yaklaşık 1 milyon 50 bin adayın katılacağı sınav 100 dakika sürecek.
 
İlköğretim 6. sınıflar da 13 Haziran 2009 Cumartesi günü SBS ye katılacak.
 
8. sınıfların sınav sonuçları 13 Temmuz 2009 da, 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları 31 Temmuz 2009 da açıklanacak. Sonuçlar, http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.
 
Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Okul müdürlükleri internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylayıp mühürleyerek imza karşılığı öğrenciye verecek.
 
Yorum - Tartışma - Soru - Cevap
Bulunduğunuz Sayfayı PAYLAŞIN !
8.sınıflar yarın SBS ye girecek
Tarih      05-06-2009 tarihinde gönderildi.
Yorum Ekle !   Bu habere yorumunu ekle !

Kategori Haberleri
Anasayfa
Üye Ol
Görüntülü Dersler
Kurslar Dershaneler
Anasayfa
Üyelik
Görüntülü Dersler
Kurs Rehberi
Web Dershanesi
Eglence Oyun
Anketler
Foto Galeri
EDershane
Eglence
Anketler
Galeri
Arsiv Arama
Sinav Takvimi
Reklam Iletisim
İlginç Bilgiler Ansiklopedisi
Arsiv Arama
Egitim Ajandasi
Reklam Iletisim
İlginç
Bilgiler
Köşe Yazıları
ANKET
Fatih projesi..
günümüz teknolojisini eğitim ortalarına getirecek çok önemli bir adım
bir şey değiştirmeyecek, önemli olan öğretmenlerin beceri ve bilgisidir
bir yandan bilişim teknolojileri dersi kaldırılırken bu proje çok samimi ve akılcı göünmüyor
öğretmenler bu eğitim teknolojilerini kullanabilecek yeterlilikte değil
birilerini zengin edecek
Foto Galeriden..
 
Foto Galeri
 
Kurs Rehberi
Şehir
Kurs Türü
Kurs Ekle
Bugünkü Gazeteler
Üye Giriş
 
Ilginç Bilgiler
 İnsanlar yiyeceklerini niçin pişirerek yerler ?
 Yarasalar niçin kan emer ?
 Kanımız kırmızı iken damarlarımız niçin mavi?
 Domates niçin meyvedir ?
 Boks ringleri niçin dört köşedir ?
 Niçin müzikten hoşlanıyoruz ?
 Ağrı nedir ?
 İnsanların niçin bazıları solaktır?
 Merdivenin altından geçmek neden uğursuzluk sayılır ?
 Barkod nedir ?

Anasayfa   Egitim  SBS   ÖSS   DGS   KPSS   KPDS-ÜDS   ALES   AÖF   Yüksekögretim   E-Dershane  Kurs Rehberi   İlginç Bilgiler Ansiklopedisi  Fotogaleri  Eglence   Reklam & Iletisim 
Gizlilik Sözlesmesi - Kullanim Antlasmasi
Web Dershanesi ucretsiz KPSS Kursu Dersleri Webmasterim.Com Sinava Hazirlik Bizim Yemekler - Yemek Tarifi Sitesi